Як організувати прибуткову індюшину ферму

Як організувати прибуткову індюшину ферму

В Україні індиче м’ясо виявилося незаслужено відсунуте на задвірки уваги покупців. За рік один українець з’їдає його в середньому 200 грам, тоді як поляк у сусідній Польщі – 4,5 кг. Всьому виною низький рівень купівельної спроможності, так як індичатина дорожче курятини, пише pro-consulting.ua.

У важких 90-х роках минулого століття дійшло до того, що індиків перестали вирощувати на агропідприємствах, а залишилися вони тільки на приватних подвір’ях. Однак інтерес до такої птиці не міг пропасти надовго, і з 2011 року індичі ферми помалу почали знову з’являтися. Все-таки Україна має гарну кормову базу для птахівництва, а індичатина дуже перспективна для експорту, та і внутрішній ринок поступово пожвавлюється.
 

Хоч криза 2014 року знову підкосила попит на порівняно дорогі види м’яса, але це ненадовго, так як економіка поступово відновлюється. І тому зараз саме час для того, щоб зайняти свою частину поки що вільного ринку. Тим більше, що вже сьогодні вирощування індиків в Україні має хоч і невелику, але позитивну рентабельність. Бізнес-план індюшиної ферми на 16,2 тис. голів вже підготовлений аналітиками Pro-Consulting.

Для зменшення витрат за проектом, пропонується купити вже готову функціонуючу тваринницьку ферму і переобладнати її під потреби індиків. Такі об’єкти можна знайти в Черкаській, Дніпропетровській, Запорізькій областях та інших тваринницьких регіонах України.

Робота підприємства буде полягати в закупівлі племінних добових індичат в Польщі, доведенні їх до товарного стану (індички – 10,7 кг, індики – 20,4 кг), забої птиці та продажу м’яса.

Вже на другий рік після початку реалізації бізнес-плану підприємство вийде на максимальну прибутковість.

Згідно з розрахунками, рентабельність такої ферми складе 11,9%, що означає отримання майже дванадцяти центів чистого прибутку в кожному євро доходу.

Перегляди: 31
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-orhanizuvaty-prybutkovu-indyushynu-fermu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати