Tempo950x100

Tempo300x100

Як перевірятимуть угоди про продаж землі

Як перевірятимуть угоди про продаж землі

У комітеті з питань аграрної політики пояснили, як будуть перевіряти угоди про продаж землі. Про це заявив голова комітету Микола Сольський, передає РБК-Україна.

Зазначається, що нотаріус буде перевіряти особу покупця.

“Коли покупець і продавець приходять до нотаріуса, нотаріус перевірятиме особу покупця. Нотаріус має доступ до бази, угода з землею підлягає обов’язковому нотаріальному посвідченню. Нотаріус встановлює, скільки на цій людині зареєстровано землі. Окрім того, він одночасно перевіряє, у яких підприємствах особа є засновником. Встановлює також, скільки ці підприємства вже мають у власності”, – заявив Сольський.

Він наголосив, що якщо ліміт у 10 тисяч гектарів не перевищений, нотаріус зможе засвідчити цю угоду.

“Таким чином після консультацій Мін’юсту органами нотаріату, приватними нотаріусами буде вже встановлений спосіб контролю на етапі підписання цих договорів”, – додав нардеп.

Голова комітету також зазначив, що перед підписанням договору про купівлю землі буде проведено перевірку походження коштів покупця.

Нагадаємо, в аграрному комітеті презентували остаточну версію законопроекту про ринок землі. Зокрема, в підсумковій версії йдеться про те, що учасниками ринку можуть бути тільки фізичні особи – громадяни України, юридичні особи, які засновані громадянами України, держава і місцева громада.

Раніше Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в цілому законопроєкт №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Нагадаємо, законопроект про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні наразі не стоїть на порядку денному Верховної ради. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

 

 

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-pereviryatymut-uhody-pro-prodazh-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати