Tempo950x100

Tempo300x100

Як планують підтримати вітчизняне садівництво та виноградарство

Як планують підтримати вітчизняне садівництво та виноградарство

Відбулася зустріч Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з представниками профільних асоціацій та бізнесу для формування узгодженої позиції міністерства і галузі щодо комплексного розвитку і системної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства, вирішення актуальних питань галузі, а також  напрацювання ефективних механізмів використання коштів, передбачених у державному бюджеті на новий рік.

«У 2017 році Уряд виділив додаткових 224 млн гривень на держпідтримку садівництва, що дозволило  повністю розрахуватися з кредиторською заборгованістю за цією програмою. На 2018 рік передбачено 300 млн гривень, які будуть спрямовані на компенсацію за придбання садивного матеріалу, матеріалів для будівництва шпалери та для будівництва систем краплинного зрошення. Загалом, ми прагнемо забезпечити комплексну підтримку галузі, що дозволить  вийти на нові показники ефективності та реалізувати потенціал сектору», – зазначив Максим Мартинюк.

Так, у минулому році в Україні вироблено понад 2 млн тонн плодів та ягід з 224 тисяч гектарів загальної площі насаджень. Але потенціал галузі повністю не розкритий – напрями розвитку стосуються не лише збільшення площ під цими культурами, а й збільшення врожайності та якості плодів та ягід.

На зустрічі було представлено попередній порядок розгляду заяв про компенсацію та пакет документів,  які подаються до комісії та до міністерства. Було наголошено на тому, що після консультацій з бізнесом, важливим завданням затвердження порядку є забезпечення мінімального впливу чиновників на процес отримання коштів.

В рамках дискусії представники профільних асоціацій висловили свої пропозиції, зокрема, щодо врахування показників ефективності та стимулювання саме ефективного виробництва як основи успішного розвитку всієї галузі; компенсації за купівлю якісного ліцензійного посадкового матеріалу та вирішення питань сертифікації;  використання сучасних технологій тощо.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-planuyut-pidtrymaty-vitchyznyane-sadivnyctvo-ta-vynohradarstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати