Як побудувати бізнес на біодобривах

Як побудувати бізнес на біодобривах

Про це пише «Дело», посилаючись на досвід проекту “Львівський хробороб”.

У цю суму входить вартість стартової кількості сімей, одна з яких обійдеться в 300 грн, а також витрати на приміщення, обладнання і корм. Причому готове поголів’я черв’яків купити 1,5-2 рази дешевше, ніж розводити самому.

Якщо підприємець захоче найняти консультанта, то це обійдеться ще в 25 тис. грн, але в принципі почати справу можна і власними силами, каже Юрій Поляков, засновник «Львівського хробороба», — адже всю інформацію можна отримати з інтернету.

Якщо у вас багато часу і мало грошей, то можна близько року поексперементувати з невеликою кількістю черв’яків, застосовуючи різні методи вирощування, поки не знайдете найефективніший, говорить він.

Поляков на старті підприємства вклався в 23,8 тис. грн. Разом з Іриною Міроновою вони заснували проект два роки тому, і тільки цього року він став повноцінним бізнесом. Згодом підприємці зрозуміли, що без частини обладнання — наприклад, електронного — можна було обійтися.

«Львівський хробороб” працює в двох напрямках. Перший — сервіс по утилізації органічних відходів за ціною, яка не перевищує вартість їх вивезення та утилізації на сміттєвих полігонах. Другий — виробництво продукту біогумусу для тепличних господарств, біомаси для кормів, а також живих черв’яків в якості рибальських наживок.

Сьогодні на фермі близько 60 сімей, на утримання яких і інші витрати компанія витрачає 1,1 тис грн на місяць. Однак, вийти в нуль, творці “Львівського хробороба” хочуть в найближчі півроку, довівши число сімей до 200, а в подальшому і до 400.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-pobuduvaty-biznes-na-biodobryvah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати