Tempo950x100

Tempo300x100

Як правильно вибирати органічну їжу

Як правильно вибирати органічну їжу

Хоча деякі наукові дослідження дійшли висновку про те, що органічні продукти харчування не набагато корисніше для здоров’я, ніж неорганічні, шанувальників першої категорії продуктів все одно не переконати. Але їм потрібно дотримуватися певної обережності при їх придбанні, пише Сегодня.

Перша проблема з органічними продуктами полягає в тому, що ви повинні бути переконані в їх повній відповідності всім канонам органічного фермерства, яке є надзвичайно складним завданням. Якщо ви зриваєте морквину або помідори з власних грядок, той подібна впевненість з’ясовна. Якщо ж ви купуєте продукти у якихось фермерів, то твердження про “повну чистоту” варто поставити під сумнів. Навіть якщо фермери не використали пестициди для вирощування саме цього врожаю, їх земля вже могла бути ними заражена раніше. Для отримання повністю органічних продуктів грунт має відпочити від пестицидів якийсь час.

Коли ви купуєте органічні продукти в супермаркетах, де їх пакують у пластикові пакети, то сама ідея чистої їжі при цьому псується. Пластик містить масу хімічних речовин, багато з яких можуть проникати в продукти і робити їх шкідливими. Органічні продукти потрібно поміщати в органічну упаковку на кшталт екологічної.

Найкраще здійснювати подібні покупки на ринках у фермерів, щоб ви бачили обличчя людей, які вирощували ці продукти. Фермерам можна задати питання про використані технології. Якими б не були куплені вами овочі і фрукти, їх все одно потрібно ретельно мити перед приготуванням або вживанням.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-pravylno-vybyraty-orhanichnu-yizhu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати