Tempo950x100

Tempo300x100

Як розширити географію експорту українського зерна?

Як розширити географію експорту українського зерна?

Темі експортного потенціалу України і пошуку ринків збуту буде приділено особливу увагу на III зерновій міжнародній конференції GRAIN UKRAINE-2018, яка відбудеться 7-8 вересня в Одесі.

Згідно з даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, зернові надалі лідирують в українському аграрному експорті за підсумками першого півріччя 2018 року. Їх частка складає 36,8%, за ними слідують рослинні олії — 26,2% і насіння олійних культур — 7,5%. Головними імпортерами української агропродукції залишаються країни Азії (43,2% імпорту), на другому місці ЄС (30,4% імпорту), трійку замикають країни Африки (14,6% імпорту).

Як зазначив Хазем Сакер, старший трейдер Promising International Trading Co. DMCC (ОАЕ) і спікер конференції GRAIN UKRAINE, незважаючи на те, що українські зернові вже давно експортуються в Північну Африку, цей ринок залишається високо перспективним і не до кінця вивченим українськими компаніями. 

[[{“fid”:”519243″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

“Стрімке зростання населення (прогнозують, що до 2040 року воно подвоїться) є серйозним викликом для африканських країн, які складаються переважно з фермерських громад. Засухи, війни і політична нестабільність є головними викликами для розвитку аграрного сектора Африки. Відповідно, африканський континент залишиться об’єктом імпорту ще на довгий час, і гостро потребує інвестицій, щоб гарантувати продовольчу безпеку, – коментує Хазем Сакер. 

З оцінками пана Сакера згоден і Володимир Осадчук, генеральний директор COFCO Agri Ukraine.

“Основне розширення географії продажів відбуватиметься за рахунок збільшення споживання в країнах Азії і Африки. Йдеться про такі зернові як кукурудза, пшениця, соя, рапс, пивоварний ячмінь, а також шрот і соняшникова олія. Однак конкуренцію за ринки збуту сьогодні можна виграти за рахунок доступу до повного логістичного ланцюжка: від поля до кінцевого покупця”, — зазначає пан Осадчук.

З моменту заснування в 2016 році конференція GRAIN UKRAINE стала одною з найбільш очікуваних зернових подій року. Тут можна зустріти всіх ключових гравців ринку, а також офіційних осіб, представників міжнародних фондів та посольств

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-rozshyryty-heohrafiyu-eksportu-ukrayinskoho-zerna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН