Tempo950x100

Tempo300x100

Як створити сімейне фермерське господарство

Як створити сімейне фермерське господарство

Згідно йому, може створити таке господарство як юридична особа, а також фізична особа-підприємець. Також закон виділяє 2 види фермерських господарств: звичайне та сімейне, згідно з яким членами цього господарства можуть бути сім’я, родичі, пише Судово-юридична газета.

Цікаво, що в законі про фермерське господарство існує одна колізійна норма. Справа в тому, що перелік родичів, які можуть бути членами фермерського господарства, визначає стаття 3 Сімейного кодексу. Згідно їй,  «сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки». Але в той же час «права члена сім’ї має одинока людина». З цього ми можемо зробити висновок, що сімейне фермерське господарство може створити й одна особа.

Процедури створення звичайного і сімейного фермерського господарства дуже схожі. По-перше, створюється юридична особа. Ви можете скористатися модельним статутом або розробити його самостійно. Далі – рішення засновників, перелік осіб, які брали участь у загальних зборах засновників. Все це несете державному реєстратору. Зараз адміністративний збір за реєстрацію юридичної особи не сплачується на першому етапі; залишено лише збір за зміни в статутних документах.

Після реєстрації юрособи можна займатися придбанням земельного банку. Хоча до цього можна вдатися і спочатку, а потім створити юридичну особу: чіткого механізму закон не передбачає.

Отже, особи, які бажають мати фермерське господарство сімейного типу, збираються і складають між собою договір про його створення. Угода обов’язково підлягає нотаріальному посвідченню. У договорі повинні бути вказані основні параметри: режим користування господарським майном, порядок покриття збитків, розподілу витрат і прибутку і т. п.

В Україні зареєстровано чимало фермерських господарств. І зараз, якщо Ви хочете почати таку діяльність на землі, то для отримання земельної ділянки, згідно із Земельним кодексом, необхідно мати або аграрну освіту, або стаж роботи в аграрній галузі.

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-stvoryty-simejne-fermerske-hospodarstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати