Як створити сімейне фермерське господарство

Як створити сімейне фермерське господарство

Згідно йому, може створити таке господарство як юридична особа, а також фізична особа-підприємець. Також закон виділяє 2 види фермерських господарств: звичайне та сімейне, згідно з яким членами цього господарства можуть бути сім’я, родичі, пише Судово-юридична газета.

Цікаво, що в законі про фермерське господарство існує одна колізійна норма. Справа в тому, що перелік родичів, які можуть бути членами фермерського господарства, визначає стаття 3 Сімейного кодексу. Згідно їй,  «сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки». Але в той же час «права члена сім’ї має одинока людина». З цього ми можемо зробити висновок, що сімейне фермерське господарство може створити й одна особа.

Процедури створення звичайного і сімейного фермерського господарства дуже схожі. По-перше, створюється юридична особа. Ви можете скористатися модельним статутом або розробити його самостійно. Далі – рішення засновників, перелік осіб, які брали участь у загальних зборах засновників. Все це несете державному реєстратору. Зараз адміністративний збір за реєстрацію юридичної особи не сплачується на першому етапі; залишено лише збір за зміни в статутних документах.

Після реєстрації юрособи можна займатися придбанням земельного банку. Хоча до цього можна вдатися і спочатку, а потім створити юридичну особу: чіткого механізму закон не передбачає.

Отже, особи, які бажають мати фермерське господарство сімейного типу, збираються і складають між собою договір про його створення. Угода обов’язково підлягає нотаріальному посвідченню. У договорі повинні бути вказані основні параметри: режим користування господарським майном, порядок покриття збитків, розподілу витрат і прибутку і т. п.

В Україні зареєстровано чимало фермерських господарств. І зараз, якщо Ви хочете почати таку діяльність на землі, то для отримання земельної ділянки, згідно із Земельним кодексом, необхідно мати або аграрну освіту, або стаж роботи в аграрній галузі.

Перегляди: 18
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-stvoryty-simejne-fermerske-hospodarstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН