Tempo950x100

Tempo300x100

Як українців забезпечуватимуть здоровим харчуванням

Як українців забезпечуватимуть здоровим харчуванням

Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань підтримки фермерства й розвитку сільських територій Віктор Шеремета під час панельної дискусії «Здорове харчування  як система формування здоров’я нації», яка відбулася в рамках XVII Міжнародного економічного форуму «Львівщина – локомотив промислової революції України».

«На Мінагрополітики покладено відповідальне завдання щодо забезпечення продовольчої безпеки держави, яка є важливою частиною економічної політики та стратегії України. Реалізація зазначених компонентів з поліпшення забезпеченості населення зоровим харчуванням надасть можливість, перш за все, змінити раціон харчування населення, що позитивно вплине на життєдіяльність, інтелектуальний розвиток та здоров’я суспільства загалом», – зазначив Віктор Шеремата.

Він також додав, що удосконалене забезпечення здоровим харчуванням стимулюватиме попит на продукцію українських виробників, збільшить споживання населенням молочних продуктів, овочів та фруктів українського виробництва, знизить споживання населенням продуктів із високим вмістом солі та транс жирів, знизить кількість захворювань, пов’язаних з дефіцитами окремих вітамінів та мікроелементів, внаслідок споживання їх в недостатньої кількості.
 

Довідка:
Раціональне харчування – має на меті розробку та поширення в учбових закладах низки освітніх матеріалів з рекомендаціями стосовно правильного харчування, методичних матеріали для вчителів, а також передбачається проведення лекцій для батьків та вчителів стосовно здорового харчування.
Шкільне харчування – запровадження для школярів щоденно порції молока, фруктів та овочів.
Farm to school – аналог програми, що успішно функціонує в США, головною метою якої є надання дітям знання про те, як вирощується сировина для виробництва харчових продуктів, як виробляються самі харчові продукти і в чому відмінність одного способу виробництва від іншого.
Фортифікація продуктів харчування – насичення продуктів харчування необхідними вітамінами та мікроелементами.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-ukrayinciv-zabezpechuvatymut-zdorovym-harchuvannyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати