Як українець створив бізнес на мурахах

Як українець створив бізнес на мурахах

Олександр Іваніцький – молодий підприємець. Колись він працював на компанію, звільнився та пішов служити в АТО і саме на службі зрозумів, що хоче працювати сам на себе. Ідею для бізнесу, можна сказати, знайшов під ногами, адже Олександр сьогодні розводить, виготовляє та продає мурашині ферми, пише ictv.ua.

«Дуже давно колись мені сподобалися мурашині ферми, тобто я з ними вже мав справу, для себе зробив її сам колись. Вирішив зробити їх декілька, виставив на продаж. Вони зацікавили користувачів», – розповідає Олександр.

Коли Олександр повернувся зі служби, разом із дружиною почав шукати справу, яка не має конкуренції в Україні, незайняту нішу. Вони пробували різні проекти, пошуки зайняли близько півроку.

Для початку Олександр купив колонію мурах і почав їх розводити. Розробив власний дизайн ферм, читав наукові статті про мурах, вивчав їхню поведінку. Перші моделі мурашиних ферми вирізав просто у себе в гаражі. Спочатку робив класичні мурашині ферми – плаский скляний акваріум, заповнений піском. Потім вирішив змінити матеріал задля безпеки на еко-акрил.

Близько року працював у гаражі, дружина допомагала збирати ферми. Щоб справа розвивалася, Олександр дуже заощаджував, адже позичати коштів не збирався.

Зрештою, Олександр і дружина змогли винайняти перший офіс. Там вони складали ферми, годували мурах, а деталі замовляли в іншого підприємства.  Замовлень потрохи більшало, і через кілька місяців вони найняли першого працівника. І з часом довелося шукати ще більше приміщення.

У нове приміщення Олександр накопив ще грошенят та придбав власні станки. Для нього це не просто бізнес, він дійсно захоплюється світом цих комах. Він націлений підкорити зі своїми мурахами європейський ринок, хоч зараз у них клієнти не лише з України.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-ukrayinec-stvoryv-biznes-na-murahah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати