Tempo950x100

Tempo300x100

Як український фермер налагоджує виробництво популярного в світі делікатесу

Як український фермер налагоджує виробництво популярного в світі делікатесу

Тепер він кожен ранок починає з обходу ферми. У Тараса Мазура нині під опікою цілий тваринницький комплекс. Він розвиває напрям із виробництва м’ясної худоби, пише uatv.ua.

Бики, корови, вівці та кози – кожен вид і породу спеціально шукали, відбирали, заселяли. Три роки пішло на розвиток стада ферми.

“Це була фактично запущена ферма пострадянського періоду, зруйноване приміщення, все заросло. І переді мною стояло завдання розробити стратегію і план з втілення розведення як овець і великої рогатої худоби, так і птахівництва в майбутньому”, – говорить фермер.
“Вирішили імпортувати з-за кордону поголів’я з племінних господарств, яке має правильну генетику. Вся худоба досить добре пристосувалася до наших умов, і ми зараз нарощуємо поголів’я”, – розповідає фермер. До статусу репродуктивної ферми господарству Тараса Мазура ще далеко, але тут уже пробують схрещувати породи за канадською технологією.

Ідея-фікс у Тараса – мармурове м’ясо. Виробництво такого делікатесу в Україні налагоджено ще мало. Тому він прагне зайняти лідируюче місце в цій ніші.
“Ми вирішили нарощувати поголів’я видів, які мають схильність до мармурового м’яса. Це і стейки, і ребра для приготування страв. Мармурове м’ясо – це коли в м’язах є такі прошарки, які під час приготування тануть і надають соковитість”, – ділиться український фермер.

Мармурове м’ясо багатше за звичайну яловичину на вміст азотистих екстрактних речовин, пантотенової кислоти, біотину. Такі речовини підсилюють секреторну функцію препарату травлення і допомагають кращому засвоєнню їжі. М’ясо активно сприяє виведенню шкідливих для організму речовин.

Мета Мазура – досягти такої якості мармурового м’яса, як у Новій Зеландії, Канаді.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-ukrayinskyj-fermer-nalahodzhuye-vyrobnyctvo-populyarnoho-v-sviti-delikatesu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати