Tempo950x100

Tempo300x100

Як в метро вирощують овочі, салат і базилік

Як в метро вирощують овочі, салат і базилік

Підземний рослинний центр метрополітену розташований під залізничними коліями, пише aggeek.net.

У цьому герметичному просторі дотримуються суворих гігієнічних правил: немає ні добрив, ні ґрунту. Замість цього, сім ярусів рослин вирощують за допомогою технології гідропоніки. Постійно вирощують 11 культур, серед яких: салат, базилік, а також такі рідкісні види, як Lollo Rosso (червоний кораловий салат) і червона капуста.

Культивування повністю підконтрольне і механізовано. Насіння поміщають пінцетом на губку, а молоді пагони вирощують до тих пір, поки листя не проростають. Після ― рослини переміщаються в більш простору зону. Світлодіоди дають світло культурам протягом 16 годин в день, а рідкі поживні речовини циркулюють через систему 24/7. Потрібно приблизно три-п’ять тижнів, щоб рослини досягли зрілості, а втрати вкрай незначні.

Листя не гіркі і не мляві, вони свіжі до самих кінчиків. Їх також можна зберігати протягом тривалого періоду. І, оскільки для їх вирощування не використовувалися ніякі хімічні добрива, і вони ніколи не торкалися грунту, всі культури в принципі можна їсти без миття.

Так звані заводи рослин, подібні до цього, перебувають у фокусі політики Міністерства сільського, лісового і рибного господарства Японії. Є програма зі збільшення пропозиції безпечних продуктів (наприклад, таких овочів), збільшення ефективності та створення нових робочих місць. За даними міністерства, кількість ферм, які використовують штучне освітлення, потроїлася з 2011 року.

Tokyo Metro вийшла на ринок, щоб застосувати незайняті приміщення для нового бізнесу. Компанія побудувала об’єкти для вирощування на невикористовуваних складах.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-v-metro-vyroshchuyut-ovochi-salat-i-bazylik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати