Tempo950x100

Tempo300x100

Як відкрити равликову ферму

Як відкрити равликову ферму

Якщо у 2013 році експортували 3000 тонн, то за підсумками трьох кварталів року експорт склав 343,5 тонни. П’ять українських виробників мають право поставляти виноградних равликів у Західну Європу. Загалом же равликовим бізнесом у країні займаються десять компаній, але переважно – дрібні фермери. Найчастіше це бізнес тимчасовий, пише agroday.com.ua.

Підприємці продають виноградних равликів живими, бо не мають власної лінії переробки й доступу до споживача. Тим часом половина равликового обсягу на світовому ринку поставляється на продаж замороженим. Нижній ціновий поріг закупівлі – 3 євро за кілограм, високий – 15 євро за кг. Равликів збувають у Молдову, Польщу, Білорусь. Звідти продукт потрапляє до ЄС.

Для створення ферми равликів продуктивністю 2 тонни молюсків на рік, необхідно буде вкласти до €50 000, підрахували експерти консалтингової компанії Pro-Consulting. Згідно з їхнім бізнес-планом, 32,3% необхідно буде витратити на будівництво виробничої будівлі, 20% – на купівлю ділянки, 15% – на поповнення оборотного капіталу, 9,7% – на закладення технічних комунікацій , 4,37% – на купівлю приміщення для равликів, по 2,5% – на придбання боксів і стелажів і 0,8% – на закупівлю маточного стада.

Нині у світі продається до 450 000 тонн равликів, ринок обраховується у $12 млрд. 15% усіх молюсків вирощують на фермах, решту збирають у природних умовах.
Лідером серед покупців виноградних равликів є Китай з часткою понад 40% від світового імпорту. За ним слідують європейські країни, що славляться своєю екзотичною кухнею – Італія й Франція.

Експерти стверджують, що в найближче десятиліття попит на продукцію в Азії та Євросоюзі буде таким же високим.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-vidkryty-ravlykovu-fermu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати