Tempo950x100

Tempo300x100

Як відрізнити справжню червону ікру від «липи»

Як відрізнити справжню червону ікру від «липи»

Щоб не попастися на гачок продавців, Domik.ua з’ясував, що означає «підроблена» ікра і як швидко відрізнити справжній продукт від підробки.

Як підробляють червону ікру

Говорячи про червону ікру, більшість людей мають на увазі лососеву і форелеву.

«Фальшива» червона ікра — насправді не штучна і не підфарбована. Це недозрівша, перезріла або несвіжа ікра, засолена в антисанітарних умовах і продається в замороженому вигляді.

Недобросовісні виробники можуть промити торішню ікру і повторно засолити. Так, продукт виходить гіркуватий, пересолений з жорсткою оболонкою.

Червона ікра повинна бути ненасиченого червоного кольору. Яскраво-червоної лососевої і форелеве ікри не існує. Червона ікра не може розсипатися, розмазуватися або щільно склеюватися між собою.

[[{“fid”:”250191″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Порада : щоб визначити якість ікри, потрібно помістити кілька ікринок в окріп. Якщо це желатинова або підфарбована ікра, вони миттєво розчиняться або втратять колір у воді. Справжня ікра залишиться без змін.

 

 

 

 

Перегляди: 22
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-vidriznyty-spravzhnyu-chervonu-ikru-vid-lypy
Like
Цікаво
1
Подобається
Сумно
Нічого сказати