Tempo950x100

Tempo300x100

Як вибрати безпечні консерви

Як вибрати безпечні консерви

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Дердпродспоживслужби.

У відомстві розповіли, хто несе відповідальність за неякісні консерви.

«Згідно з Законом України «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів» оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у рамках діяльності, яку вони здійснюють», – йдеться в повідомленні.

Якщо споживач придбав неякісний товар, він може звернутися в Дердпродспоживслужбу або її територіальний орган, написавши заяву із зазначенням місця придбання продукту адреси та назви виробника з додатком документів або їх копій (медична довідка, розрахунковий документ тощо), що підтверджують такі порушення (за наявності).

У відповідності зі статтею 5 Закону України «Про звернення громадян» звернення може бути усним або письмовим.

Усне звернення подається громадянином на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку через певні контактні центри, телефонні «гарячі лінії» і записується (реєструється) посадовою особою.

Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення може бути відправлено через інтернет.

«Згідно п. 8 ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів» від 10.06.2017, у разі придбання споживачем непридатного харчового продукту продавець зобов’язаний замінити його на харчовий продукт, який є придатним до вживання, або повернути споживачеві сплачені ним кошти», – повідомили в Дердпродспоживслужбі.

Також фахівці відомства розповіли, як вибрати якісні консерви.

«Звертаємо увагу, що при покупці продуктів харчування, в тому числі консервів, споживач повинен звертати увагу на цілісність упаковки (повинна бути непошкодженою) та інформацію на етикетці, де повинні вказуватися термін придатності товару, виробник, місцезнаходження виробництва та склад продукту. Також покупець має право попросити у продавця документи на будь-який товар (товарно-транспортну накладну), де буде вказано, коли і звідки був отриманий даний продукт харчування», – розповіли в Дердпродспоживслужбі.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-vybraty-bezpechni-konservy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати