Tempo950x100

Tempo300x100

Як виробники підробляють продукти і як розпізнати обман

Як виробники підробляють продукти і як розпізнати обман

У гонитві за прибутком нечисті на руку підприємці часто підробляють продукти. Напевно ви чули про сирний продукт ” замість сиру, сметанний соус замість сметани і навіть апельсиновий сік з ароматом апельсина. Де слід шукати підступ і як його визначити, пише Сьогодні.

Отже, уважно перевіряйте якість цих продуктів:

  • Мед

Підроблений мед має присмак паленого цукру. Його рекомендують зберігати у холодильнику, але натуральному меду він не потрібен. Якщо вдома є хімічний олівець, опустіть його грифель в мед. Якщо продукт забарвиться синім, це говорить про те, що його розбавили цукровим сиропом або водою.

  • Сметана

Сметанний продукт відрізняється від сметани тим, що тваринні жири в ньому замінюють рослинними, а молочний білок – соєвим. Якщо ви опустіть ложку натуральної сметани в окріп, вона повністю розчиниться. Фальсифікат просто опуститься на дно.

  • Крабові палички

Те, що там немає крабів, зрозуміло і слону. Але туди домішують соєвий білок, крохмаль і щедро присмачують продукт підсилювачами смаку. Уважно дивіться, щоб на упаковці було в складі слово “сурімі”. Це білий рибний фарш, з якого і повинні складатися палички.

  • Червона ікра

На підробці червоної ікри люди наживають статок. Її можуть фарбувати або робити з водоростей. Натуральна ікра при стисканні лопається і має гіркуватий присмак, а підробка просто розжовується. У натуральній ікрі ікринки повинні бути цілими, а в банці зовсім небагато рідини.

  • Копчена риба

Те, що повинно коптитися природним способом, давно досягається застосуванням спеціальної рідини – “рідкого диму”, який по всьому світу визнаний сильним канцерогеном. Відрізнити натуральне копчення легко – м’ясо копченої природним способом риби має жовтуватий відтінок, а в районі шлунку збирається жир такого ж кольору.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-vyrobnyky-pidroblyayut-produkty-i-yak-rozpiznaty-obman
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати