Tempo950x100

Tempo300x100

Як за рік змінились ціни на ягоди?

Як за рік змінились ціни на ягоди?

Сьогодні на  ринку України присутні майже всі види традиційних ягід вітчизняного виробництва. Винятком поки що є смородина, чорниця та лохина, рік тому ці ягоди вже продавались на гуртових майданчиках країни, а в цьому сезоні їх поява очікується ближче до середини липня, повідомляє  «Інфо-Шувар.

Фахівці кажуть, що погода в цьому році відіграла дуже важливу роль в розвитку подій на ягідному ринку. Особливо це помітно по цінах, більшість ягід сьогодні коштують дорожче, ніж рік тому

«Через прохолодну весну та  велику кількість  опадів не тільки  затрималось визрівання ягоди, найгіршим э те, що постраждала її якість.  Тому  сьогодні ціни на якісну ягоду  є помітно вищими від минулорічних цін, але і попит на таку продукцію э   стабільно високим. Завдяки цьому , до речі, середня ціна  на більшість ягід є вищою, ніж в  минулому році. В той самий час продажами  ягоди низької якості більшість виробники незадоволені, хоча ціни на таку продукцію є досить низькими», – розповідає  Іван Федишин, керівник напрямку «Овочі та Фрукти» ОРСП «Шувар»

За даними «Інфо-Шувар» на майданчику для торгівлі з автомобілів найбільшого в Західній Україні гуртового ринку ОРСП «Шувар» від початку травня і по 10 червня 2019 року було продано більше 2,5 тис. тонн суниці садової ( полуниці) та  близько 350 тонн черешні.  Рік тому обсяг продажу суниці був на 20% більшим, а по черешні  пропозиція  за рік  зменшилась  в 4 рази .  Оператори ОРСП «Шувар» впевнені, що протягом червня і на початку липня вони наздоженуть показники минулого року.

11 червня2019

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-za-rik-zminylys-ciny-na-yahody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати