Tempo950x100

Tempo300x100

Як захистити агробізнес за допомогою ІТ

Як захистити агробізнес за допомогою ІТ

Це ті випадки, коли мова іде про бізнес-інформацію, яка зберігається в офісі фірми. Варто комусь віддалено вимкнути сервер вашої компанії і робота на фірмі паралізована: комп’ютери не працюють, неможливо заповнити накладні чи видати зарплатню. Як цього уникнути розповів засновник компанії Deltahost  Дмитро Землянський під час доповіді «Захист бізнесу від рейдерів та інших атак засобами ІТ» в рамках ІІІ Всеукраїнського форуму з АТ та інноваційних технологій в АПК «Smart agro forum», пише landlord.ua.

«Необхідно перенести бізнес-дані з офісу в більш надійне місце – зберігати всю інформацію в так званих «хмарах» — своєрідних віртуальних серверах. Фізично такі сервери можуть розташовуватися віддалено один від одного в різних країнах світу» — порадив Дмитро Землянський.

За його словами, найкраще зберігати інформацію в дата-центрах Нідерландів чи Німеччини. Є технічна можливість користуватися дата-центрами в Сполучених Штатах. Це надійно але через те, що великі пакети інформації змушені долати Атлантичний океан, вони можуть «приторможувати».

Якщо ви зберігаєте свої дані в «хмарах» і до вас у офіс прийдуть рейдері чи люди в погонах та вилучать комп’ютери, робота підприємства не буде заблокована.

«Достатньо купити ноутбук і працювати з нього зі всіма вашими даними, які зберігатимуться, до прикладу в дата-центрі в Нідерландах. До речі, ми співпрацюємо з дата-центром в цій країні. Він обнесений парканом з електронною «охороною» під струмом у 10 тис. вольт.

Можна зберігати бізнес-інформацію і в українських дата-центрах, але немає ніякої гарантії, що до них не доберуться рейдери в погонах і не вилучать ваші дані. Для таких випадків є дієвий спосіб захисту – кодування вашої інформації за допомогою крипто-шифрування. Тоді навіть якщо у вас вилучають жорстки диски чи інформацію з дата-центру, ніхто не зможе прочитати закриптований текст не маючи спеціального паролю» — розповів Землянський.

Ще одна важлива складова ІТ-безпеки — на випадок вірусних атак чи інших зовнішніх втручань, завжди треба робити резервні копії своїх даних.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zahystyty-ahrobiznes-za-dopomohoyu-it
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати