Tempo950x100

Tempo300x100

Як заробляти на вирощуванні форелі

Як заробляти на вирощуванні форелі

Вирощують її і в Україні, щоправда поки не так багато, щоб це дозволило кардинально поліпшити ситуацію зі споживанням риби в нашій країні. За даними ФАО, середній українець з’їдає риби більш ніж в два рази менше рекомендованої норми – 8,5 кг проти 20 кг в 2016 році, пише Pro-Consulting.

Виправити ситуацію з лососевими допоможе створення нових рибних ферм на території України, для чого можна скористатися бізнес-планом, розробленим аналітиками Pro-Consulting. Ним передбачена організація господарства, яке щорічно буде виробляти 55 тонн форелі. Воно являє собою рибну ферму, обладнану установкою замкнутого водопостачання, що дозволить ізолювати рибу від негативних впливів навколишнього середовища і домогтися її максимальної продуктивності.

Мальки форелі вагою близько десяти грам будуть поміщатися в рибоводні ємності, де їм буде автоматично забезпечений оптимальний для росту гідрохімічний і кормовий режим. Для досягнення високих якісних характеристик продукції, передбачено періодичне проведення санітарно-профілактичних заходів з рибою, що включають іхтіопатологічний контроль і біохімічний аналіз крові. Кожні 15 днів буде здійснюватися контрольне зважування десятої частки поголів’я і, в разі необхідності, здійснюватиметься коригування режиму годування.

Для беззбиткової роботи, даній фермі потрібно продавати всього трохи більше 7,3 тонн форелі в рік, тобто реалізованих від цього 35,7 тис. доларів вистачить щоб покрити витрати на її функціонування.

Насправді ж підприємство буде реалізовувати набагато більше риби – 55 тонн на рік з другого року роботи.

Відповідно, щорічний дохід ферми перевищить поріг беззбитковості в дев’ять разів.

Ось так, щоб добути золоту рибку, сучасному дідові вже не потрібно закидати невід, а можна просто виростити її на власному обійсті.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zaroblyaty-na-vyroshchuvanni-foreli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати