Як заробляти на вирощуванні лаванди

Як заробляти на вирощуванні лаванди

Однією з таких трав є лаванда, і з неї отримують цінну лавандову олію. Кілограм такого масла коштує від 100 до 270 доларів, а його всесвітній ринок щорічно зростає на 6,5%. Якщо в 2016 році його грошовий еквівалент оцінювався в $ 76 млн, то до 2024 року прогнозується вже $ 124,2 млн.

Про це повідомляє Pro-Consulting.

На нашому континенті великі лавандові плантації можна зустріти у французькому Провансі, в Англії, Росії. Лідером з виробництва масла з цієї трави є Болгарія. В Україні також вирощується лаванда, але з втратою Криму, де були основні посадки, дана галузь прийшла до занепаду. Залишилися лише невеликі ділянки по 0,5-1 га в інших регіонах. Таким чином, ніша вирощування лаванди в нашій країні виявилася вільна, і в ній можна створити рентабельне господарство з гарними перспективами розвитку.

Аналітиками Pro-Consulting розроблений бізнес-план такого агропідприємства. Він передбачає вирощування лаванди на площі в один гектар. Для реалізації проекту необхідно вибрати ділянку з відповідними грунтово-кліматичними умовами для росту цієї теплолюбної рослини. З цією метою цілком підійдуть південні регіони нашої країни.

Посадкова кампанія лаванди починається з жовтня. На її проведення необхідно 19,1% від загального обсягу фінансування. Найбільша стаття витрат – управління персоналом, вона складе 57% від загальної суми.

Всього на створення підприємства з вирощування лаванди потрібно $ 73 тис., А окупляться вони менш ніж за два роки, точніше за 19,8 місяців з урахуванням дисконту.

Бізнес, заснований на вирощуванні лаванди, можна буде в подальшому розширити шляхом додавання потужностей з її переробки. З урожаю даної трави, зібраної на одному гектарі, виходить 60-70 кг ефірного масла плюс побічний продукт – лавандова вода. А це вже набагато більший рівень доходів.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zaroblyaty-na-vyroshchuvanni-lavandy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН