Tempo950x100

Tempo300x100

Як зернотрейдери планують вирішувати логістичну проблему

Як зернотрейдери планують вирішувати логістичну проблему

Про це сказав в інтерв’ю LIGA.net голова Української зернової асоціації Микола Горбачов.

“Укрзалізниця” запропонувала варіант, при якому трейдери або перевізники можуть купувати вагони і передавати їх через будь-яку лізингову компанію в “Укрзалізницю”, яка, в свою чергу, протягом п’яти років зобов’язується виплатити всі лізингові платежі. Всі ці п’ять років компанія – покупець вагонів буде користуватися ними як власними, поки “Укрзалізниця” не виплатить всі лізингові платежі. Це теж вихід. І я сподіваюся, що бізнес відреагує на цю пропозицію”, – сказав Горбачов

“Укрзалізниця” готова це зробити зараз. Але чекають відповіді від бізнесу. Нарада була два тижні тому. Пропозицію розіслано всім учасникам Асоціації. Поки сезон відпусток, думаю, не раніше осені отримаємо консолідований відповідь”, – додав він.

Горбачов нагадав, що разом з ЄБА, Американською торговою палатою асоціація пропонувала зробити дисконт на перевезення для приватних вагонів. “Просили 30% на п’ять років для членів УЗА. Ми зустрічалися кілька разів, писали листи. Але на останній нараді з Войцехом Балчуном в Одесі я отримав відповідь про те, що це не їхня зона відповідальності. Укрзалізниця не може дати нам знижку, має бути рішення Кабінету міністрів. І вони сумніваються, що це можливо”, – сказав він.

“Україна не зможе побудувати відразу навіть 1000 вагонів. У нас є підприємства, але питання в тому, наскільки вони готові прийняти замовлення на таку кількість”, – додав Горбачов.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zernotrejdery-planuyut-vyrishuvaty-lohistychnu-problemu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати