Tempo950x100

Tempo300x100

Як злиття світових пивних гігантів вплине на українських покупців

Як злиття світових пивних гігантів вплине на українських покупців

Про це йдеться в проведеному Антимонопольним комітетом України дослідженні, пише propozitsiya.com.

Згідно з ним, в даний час на українському ринку присутні три великих конкурента і значна кількість міні-пивоварень. А після консолідації рівень конкуренції підвищиться, оскільки компанія отримає в свій портфель ряд міжнародних нових брендів і буде активно виводити їх на ринок. Це призведе до зменшення обсягів виробництва, що негативно позначиться на інших учасниках ринку.

Надлишок виробничих потужностей трьох учасників при відсутності підвищення доходів громадян призведе до конкурентної боротьби за рахунок зниження цін. Це стане причиною економії на якості продукту, скороченні ресурсу довгострокового розвитку і продажу продукту у великих упаковках (2 і більше літра).
АМКУ зазначає, що деякі учасники ринку побоюються концентрації та монополізації ринку, однак відомство вважає інакше. На його думку, навпаки, відзначається відкритість ринку для нових учасників, сильна конкуренція, виведення на ринок нових брендів, що не сприяє встановленню монополії.
Нагадаємо, що в серпні 2017 року найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об’єднання свого бізнесу на території Росії та України в рівних частках. На початку лютого АМКУ дозволив Сан ІнБев придбати активи компанії Ефес Україна

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zlyttya-svitovyh-pyvnyh-hihantiv-vplyne-na-ukrayinskyh-pokupciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати