Tempo950x100

Tempo300x100

Як зміняться ціни на молочну продукцію

Як зміняться ціни на молочну продукцію

Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко.

Відповідно в другій половині жовтня середньозважена ціна на молоко екстра ґатунку склала 10,58 грн/кг (з ПДВ), а середня за місяць — 10,23 грн/кг. Все ж залишаються значні цінові коливання навіть на молоко однакого ґатунку, які залежать від об’єму партії.

Ціна на молоко вищого ґатунку коливається від 7,5 до 10 грн/кг, знову ж таки в залежності від партії. Найвищі ціни притаманні Центральному та Західному регіонам.

Перший ґатунок у жовтні коштував в середньому 7,50-9 грн/кг. Максимальна ціна попиту була у Західному та Східному регіонах.

Така цінова політика може вплинути на те, що стабілізація цін відбудеться вже незабаром, а тим паче може і відкотися до очікуваних раніше 10 грн. Адже, основний драйвер попиту на молочні продукти, експорт, вже не такий активний. Масло, яке давало найбільшу підтримку цінам у світі зараз різко дешевшає. Так, на кінець жовтня його ціна в основних експортних регіонах досить значно просіла: у США опустилася на 2% — до 5 дол./кг, в Океанії — на 1,9% — до 5,8 дол., а Європі — найбільше — на 11,3% — до 6,4 дол./кг.

Крім того, світові експерти прогнозують, що перша половина 2018 року буде характеризуватися черговим зниження цін, як на молочні продукти, так і на молоко. Тому, фермерам вже зараз потрібно готуватися до таких змін.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminyatsya-ciny-na-molochnu-produkciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати