Tempo950x100

Tempo300x100

Як змінилися ціни на фрукти та овочі

Як змінилися ціни на фрукти та овочі

Оптові ціни на черешню зросли у 2 рази до 70 гривень/кг, а на цибулю — знизилися на 20% до 4 гривень/кг порівняно з початком місяця (1-3 липня).
Про це Українським Новинам повідомив аналітик УКАБ Іван Колодяжний.

“Ціни на черешню продовжують зростати, на цьому тижні ціна була на рівні 70 гривень/кг, що майже в 2 рази дорожче, ніж 2 тижні тому — 40 гривень/кг. Але це і не дивно, адже сезон черешні майже підійшов до кінця”, — сказав він.

За останні 2 тижні абрикоси подешевшали на 20% до 20 гривень/кг, а середня ціна на сливу коливається в цей період в межах 40-50 гривень/кг і наразі становить 50 гривень/кг.

Зі слів Колодяжного, ціни на персики залишаються на рівні минулого тижня (6-10 липня) — 35 гривень/кг, що в свою чергу на 16,7% дорожче, ніж це було 2 тижні тому.

Крім того, середня ціна на молоду картоплю залишилася на рівні минулого тижня – 7 гривень/кг, тоді як ціни на цибулю знизилися на 20% до 4 гривень/кг порівняно з початком місяця.

Наголошується, що на ринку моркви ситуація в останні 2 тижні відносно стабільна –  на 17 липня вартість овоча становила 9 гривень/кг проти 8 гривень/кг тиждень тому і 9 гривень/кг 2 тижні тому.

Також середня ціна на помідори дещо підвищилася з 23 гривень/кг до 25 гривень/кг за вказаний період в зв’язку з зменшенням пропозиції тепличних помідорів на ринку.
Колодяжний зазначив, що найближчим часом ціни стабілізуються, оскільки вже зовсім скоро почнуть з’являтися грунтові помідори.

З його слів, аналогічна ситуація спостерігається на ринку огірків — наразі огірки коштують в середньому 22 гривні/кг, тиждень тому — 21 гривня/кг, 2 тижні тому — 14 гривень/кг

В цілому, як уточнив Колодяжний, закупівельні (оптові) ціни на ринку плодоовочевої продукції демонструють різноспрямовану динаміку, що пов’язано з межсезонностью збору врожаю (зменшенням пропозиції тепличних овочів і стартом збору врожаю ґрунтової продукції).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminylysya-ciny-na-frukty-ta-ovochi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати