Як змінилися ціни на фрукти та овочі

Як змінилися ціни на фрукти та овочі

Оптові ціни на черешню зросли у 2 рази до 70 гривень/кг, а на цибулю — знизилися на 20% до 4 гривень/кг порівняно з початком місяця (1-3 липня).
Про це Українським Новинам повідомив аналітик УКАБ Іван Колодяжний.

“Ціни на черешню продовжують зростати, на цьому тижні ціна була на рівні 70 гривень/кг, що майже в 2 рази дорожче, ніж 2 тижні тому — 40 гривень/кг. Але це і не дивно, адже сезон черешні майже підійшов до кінця”, — сказав він.

За останні 2 тижні абрикоси подешевшали на 20% до 20 гривень/кг, а середня ціна на сливу коливається в цей період в межах 40-50 гривень/кг і наразі становить 50 гривень/кг.

Зі слів Колодяжного, ціни на персики залишаються на рівні минулого тижня (6-10 липня) — 35 гривень/кг, що в свою чергу на 16,7% дорожче, ніж це було 2 тижні тому.

Крім того, середня ціна на молоду картоплю залишилася на рівні минулого тижня – 7 гривень/кг, тоді як ціни на цибулю знизилися на 20% до 4 гривень/кг порівняно з початком місяця.

Наголошується, що на ринку моркви ситуація в останні 2 тижні відносно стабільна –  на 17 липня вартість овоча становила 9 гривень/кг проти 8 гривень/кг тиждень тому і 9 гривень/кг 2 тижні тому.

Також середня ціна на помідори дещо підвищилася з 23 гривень/кг до 25 гривень/кг за вказаний період в зв’язку з зменшенням пропозиції тепличних помідорів на ринку.
Колодяжний зазначив, що найближчим часом ціни стабілізуються, оскільки вже зовсім скоро почнуть з’являтися грунтові помідори.

З його слів, аналогічна ситуація спостерігається на ринку огірків — наразі огірки коштують в середньому 22 гривні/кг, тиждень тому — 21 гривня/кг, 2 тижні тому — 14 гривень/кг

В цілому, як уточнив Колодяжний, закупівельні (оптові) ціни на ринку плодоовочевої продукції демонструють різноспрямовану динаміку, що пов’язано з межсезонностью збору врожаю (зменшенням пропозиції тепличних овочів і стартом збору врожаю ґрунтової продукції).

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminylysya-ciny-na-frukty-ta-ovochi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН