Tempo950x100

Tempo300x100

Як змінилися ціни на продукти харчування

Як змінилися ціни на продукти харчування

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Лідером серпневого цінового забігу стала картопля, яка додала 11%. До трійки увійшли також куряче філе +7% та бройлер +4%. Як можна зрозуміти державних дотацій на вирощуванні птиці вже не вистачає. Варена ковбаса показала зростання на 4%, яловичина та борошно – на 3%, капуста та свинина – трохи більше, ніж на 2%. Менше 2% додали житній та житньо-пшеничний хліб, рис. На відсоток стали дорожче в серпні цукор, молоко та пшоно. Зовсім трошки, але піднялась вартість усіх інших соціальних сортів хліба та батону, манки, ячної крупи, риби, вершкового масла, сметани та м’якого сиру”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Серед того, що стало в серпні дешевше, варто виділити овочі – морква -32%, цибуля та буряк – по -16%. Майже на 13% подешевшали яблука, на 6% яйця. Зовсім незначно знизилась вартість сала та гречки – менше ніж на 1%.

“Кожен сам відчув власним гаманцем ціни роблячи покупки та запаси на зиму. Факторами, які не дали на повну відчути свято низьких цін, стали девальвація гривні та погодні умови. І якщо перше питання можна вирішити в Національному банку, то друге лише в небесній канцелярії”, – підсумував Олексій Дорошенко.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminylysya-ciny-na-produkty-harchuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати