Як змінилися ціни на тепличні овочі на українських ринках

Як змінилися ціни на тепличні овочі на українських ринках

В той час, як вітчизняні тепличні огірки впродовж останнього зимового місяця помітно зросли в ціні, вартість імпортної продукції продовжувала поступово знижуватися.

Про це повідомили у інформаційно-аналітичному центрі “Інфо-Шувар”, за результатами власного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках країни.

Від початку поточного тижня вартість імпортних тепличних томатів на ринку України знизилась майже на 7% та становить, станом на 28 лютого 2019 року, 30-37 грн/кг (0,97-1,2 EUR/кг).

Згідно даних аналітиків, найвищий ціновий показник на ринку імпортних томатів 52-55 грн/кг (1,69-1,79 EUR/кг) було зафіксовано у другій половині січня, а вже в першій декаді лютого розпочалося поступове зниження цін. Впродовж останнього місяця вартість імпортних помідорів в країні знизилася майже на 40%.

У порівнянні із кінцем лютого 2018 року, імпортні томати на вітчизняному ринку вже подешевшали більш, ніж на 20%.

Як повідомляють фахівці, початок сезону українських тепличних томатів очікується вже з березня, коли на ринок вийдуть перші партії томатів із вітчизняних зимових теплиць.

Варто зазначити, що зниження ціни впродовж лютого, також, можна було спостерігати і у випадку із імпортним огірком, який за останній місяць зими став дешевшим майже на 9% та пропонується сьогодні на найбільшому гуртовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” за ціною 46-51 грн/кг (1,5-1,67 EUR/кг). Незважаючи на помітне зниження ціни, імпортні огірки на вітчизняному ринку все ще залишаються більш, ніж на 10% дорожчими, порівняно із минулим роком.

На ринку вітчизняних тепличних огірків спостерігається дещо протилежна тенденція. Вартість продукції із вітчизняних теплиць впродовж останнього місяця зросла майже на 8% та становить сьогодні 62-63 грн/кг (2,01-2,05 EUR/кг).Слід зазначити, що огірок із вітчизняних теплиць сьогодні коштує майже на 40% дорожче, порівняно із аналогічним періодом минулого року.

Більш, ніж на 20% від початку лютого подешевшали тепличні томати, також, і у сусідній Польщі. Станом на 28 лютого 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Варшави “Броніше”, ціни на тепличні томати було зафіксовано на рівні 1,16-4,17 EUR/кг

Згідно даних “Інфо-Шувар”, ціни на тепличні огірки в Польщі за останній місяць знизилися на третину і встановилися сьогодні в межах 1,51-1,74 EUR/кг.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminylysya-ciny-na-teplychni-ovochi-na-ukrayinskyh-rynkah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати