Tempo950x100

Tempo300x100

Як змінилися світові ціни на свинину через АЧС

Як змінилися світові ціни на свинину через АЧС

Про це свідчать дані аналітичної замітки ФАО, передає УНН.

Зокрема повідомляється, що світові ціни на баранину зростаютьчетвертий місяць поспіль. Причина — дефіцит поставок з країн Тихого океану і високий імпортний попит з боку країн Азії.

Також наголошується, що ціни на м’ясо птиці зросли через стабільно високий попит в умовах короткострокового дефіциту пропозиції, зокрема — у Бразилії, говорять аналітики.

“Однак великі обсяги експортного пропозиції з боку країн Тихого океану і Сполучених Штатів Америки перешкоджали зростанню цін на яловичину, а виникнення нових вогнищ африканської чуми свиней і відповідні обмеження імпорту зумовили зниження цін на свинину”, — розповіли в ФАО.

В цілому, середнє значення індексу цін на м’ясо ФАО становило у вересні 166,2 пункта, що трохи нижче його переглянутого значення за серпень, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, АЧС вразила вже десять країн ЄС.

В Україні ж хвороба не вщухає п’ять років поспіль. У минулому році на території нашої держави було зареєстровано близько 170 спалахів хвороби, в цьому — вже понад 120.

Збитки, які несуть українські фермери через поширення вірусу, обчислюються мільярдами гривень.

За словами депутата ВРУ Сергія Тригубенка, АЧС в Україні призвела до значного зростання обсягів імпорту свинини і сала із західних країн.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-zminylysya-svitovi-ciny-na-svynynu-cherez-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати