Tempo950x100

Tempo300x100

Як знизити ризики інвестування в АПК

Як знизити ризики інвестування в АПК

Експерти Світового банку та Мінагрополітики формують перелік вузьких місць в аграрному секторі, які гальмують інвестиційну активність в цій галузі, для їх усунення.

Про це йшлося на зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з представниками Світового банку.

Зокрема, сторони деталізували напрямки та проекти, які сприятимуть збільшенню інвестпривабливості та пожвавленню бізнес-активності в галузі шляхом зниження інвестиційних ризиків. Йдеться як про оптимізацію регуляторних норм та розвиток існуючої інфраструктури ринку, так і реалізацію прикладних проектів в частині забезпечення ресурсами та інформування представників сільського господарства.

Як зазначив Максим Мартинюк, потенціал галузі, особливо в частині її дрібних гравців, реалізований не повністю і за створення відповідних умов може бути розблокований, збільшивши частку аграрного сектору в національній економіці. «Інвестиційний клімат в аграрній галузі є похідною від національного, однак має і свої специфічні складові, в частині яких ми можемо працювати над удосконаленням. Експертиза та підтримка Світового банку допоможе зробити цей аналіз більш якісним та врахувати в ньому досвід інших країн», – підкреслив він.

Сторони сформують своє бачення протягом найближчого часу, після чого будуть напрацьовані конкретні проекти за визначеними напрямками.

Довідка:
За січень-вересень 2017 року у сільському господарстві, мисливстві та наданні пов’язаних із ними послуг освоєно 40,5 млрд грн капітальних інвестицій, що на 37,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом частка капінвестицій у сільське господарство склала 15,6% від загального обсягу.
Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно в межах 72% загального обсягу.
За той само період, капітальні інвестиції у виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів сягнули 12,7 млрд грн, що на 7,5% більше ніж за 9 місяців 2016 року. Загалом частка капінвестицій у харчову переробку склала 14,6% від загального обсягу таких інвестицій у промисловість.
Станом на 1 липня 2017 року в аграрному секторі впроваджується 233 інвестиційні проекти із загальною кошторисною вартістю у 36,7 млрд грн.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-znyzyty-ryzyky-investuvannya-v-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати