Tempo950x100

Tempo300x100

Яка культура є лідером з виробництва у світі

Яка культура є лідером з виробництва у світі

 Про це заявили аналітики компанії Pro-Consulting,

пише ГолосUA.

«Щорічно світові обсяги виробництва кукурудзи перевищують обсяги вирощування всіх інших культур. Це пов’язано з постійним зростанням попиту на даний продукт, в основному, в суміжних галузях – виробництві м’яса і крохмалю. Крім того, кукурудза активно використовується в птахівництві у вигляді корму. Україна займає 7-у позицію в списку 10 провідних виробників кукурудзи із загальною часткою виробництва 2,4%, а також 4-е місце за обсягами експорту даної культури, поступаючись лише США, Аргентині та Бразилії (світова частка експорту нашої країни становить 12%)», – нагадали в компанії.

За словами аналітиків, посівні площі кукурудзи в нашій країні досягають 4 тис. га.

«За останнє десятиліття валовий збір кукурудзи зріс на 16 млн. т або в 3,3 рази. Найбільший урожай припав на 2013 рік – 30,9 млн т. У 2016 році цей показник склав 28,1. У той же час, варто відзначити, що, незважаючи на хороший потенціал і великі обсяги вирощування кукурудзи, внутрішній попит на зерно досягає всього 30%. При цьому, потреба переробних підприємств мінімальна. У 2015 році було вироблено тільки 60 тис. т. кукурудзяної крупи при валовому зборі кукурудзи в 23 млн. т. Таким чином, споживання переробної галузі становить 0,3%. Велика частина вирощуваної в нашій країні кукурудзи припадає на експорт», – розповіли експерти.

У компанії додали, що в Україні відзначається наявність відповідних умов для збільшення виробництва круп і нарощування експорту.

«Для цього необхідно вивчити бажання і переваги імпортерів. Так, наприклад, європейські країни закуповують виключно зерно. Єгипет і Казахстан, в свою чергу, імпортують кукурудзяну крупу, а Малайзія – перлову. У той же час практично не освоєний африканський ринок, проаналізувавши який, можна значно розширити географію експорту. Як вже було сказано, в Україні відзначається істотне перевиробництво кукурудзи і зниження прибутковості цього сегмента. Подібні тенденції можуть стати підставою для розвитку внутрішньої переробки. Кукурудза використовується для виробництва різних товарів. В тому числі, і для виробництва борошна, яка може використовуватися як продукт харчування або сировина для інших галузей», – відзначили аналітики.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaka-kultura-ye-liderom-z-vyrobnyctva-u-sviti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати