Tempo950x100

Tempo300x100

Яка рентабельність осетрової ферми?

Яка рентабельність осетрової ферми?

Про це йдеться у матеріалі Pro-Consulting. Рентабельність продажів у 48,2% можна отримати при продажі 10 тонн осетрів та 2 тонн осетрової ікри щорічно, пише landlord.ua.

Згідно розрахунків аналітиків компанії, вирощування риби потрібно налагодити у повністю закритому середовищі за допомоги двох установок замкнутого водопостачання. Така технологія дозволяє забезпечити високу продуктивність завдяки автоматизації виробничих процесів в умовах підвищеної щільності посадки мальків.

«На підприємстві будуть задіяні дві УЗВ. Одна для вирощування осетрових на м’ясо. Друга, для утримання маточного стада стерляді загальною вагою 15 т з метою прижиттєвого отримання ікри. Ця виробничий майданчик також буде давати деяку кількість свіжої риби, отриманої в результаті поділу поголів’я на самців і самок і вибракування слабких особин», — йдеться у повідомленні.

За даними експертів, сьогодні виробництво саме осетрових в країні займає 0,08% від сумарного видобутку водних біоресурсів. Майже половину цього обсягу за 2016 рік вирощено в Чернівецькій області.

«Якщо раніше осетрову можна було ловити в Азовському та Чорному, то в даний час ця риба практично зникла з українських вод і її вилов заборонений. Тим часом, осетрові ціни не тільки своїм смачним і корисним м’ясом. Вони дають велику кількість ікри. Сучасний попит на осетрину на внутрішньому ринку покривається вітчизняним виробництвом всього на 30%», — кажуть в компанії.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН рекомендує споживати не менше 20 кг риби на рік. Причому 75% від цього обсягу повинна становити морська риба. Жителі України поки їдять риби значно менше рекомендованої кількості. У 2016 році середній співвітчизник з’їв всього 8,5 кг цього продукту.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaka-rentabelnist-osetrovoyi-fermy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати