Tempo950x100

Tempo300x100

Яка вартість цьогорічного пікніку з шашликом

Яка вартість цьогорічного пікніку з шашликом

А це на 28% більше, ніж минулоріч, пише Експрес-онлайн.

“Насамперед ціна зросла через подорожчання м’яса, – розповідає Олексій Дорошенко, директор Української асоціації постачальників торговельних мереж. – За рік свинина піднялася у ціні на 38%. Тож тільки 1,6 кілограма м’яса обійдеться в 176 гривень. До набору на чотирьох осіб також включено по кілограму помідорів і огірків, по півкілограма чорного та білого хліба, кетчуп (500 грамів), два літри мінеральної води, чотири пляшки пива (по 0,5 літра), пляшка вітчизняного вина (0,75 літра).

За кілограм огірків доведеться викласти 60 гривень, за помідори – ще півсотні. Пляшка вина коштуватиме 59,2 гривні, а чотири пляшки пива – 56. Решта продуктів менш затратні. Наприклад, для шашлика можна придбати упаковку кетчупу за 15,8 гривні, пляшку мінеральної води за 12,5 гривні. Півкілограма чорного хліба коштує 8 гривень, а білий – 7,5 гривні за ту ж вагу”.

Утім, на деяких продуктах можна заощадити. Наприклад, якщо замінити свинину на курячі крильця або гомілки чи влаштувати пікнік без алкоголю.

“Додам, що надалі ціна такого набору зменшуватиметься, адже відбуватиметься здешевлення огірків і помідорів через велику пропозицію вітчизняних виробників, – каже Олексій Дорошенко. – Щотижня ціна цих овочів зменшується приблизно на 15%”.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaka-vartist-cohorichnoho-pikniku-z-shashlykom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати