Tempo950x100

Tempo300x100

Яка вартість курятини в Україні та Польщі

Яка вартість курятини в Україні та Польщі

Про це УНН повідомили в Асоціації птахівників України.

Там розповіли, що в основних мережевих супермаркетах Польщі вартість 1 кг курячого стегна становить 7,75-7,99 злотих (орієнтовно 60 грн), 1 кг філе — 16,79-19,99 злотих (130-155 грн), 1 кг тушки курячої — 6,99-8,39 (54-65 грн).

Водночас в Україні вартість 1 кг курячого стегна становить 55 грн, 1 кг філе — 100 грн, 1 кг тушки курячої — 59 грн.

“Як бачимо, ціни в Польщі вищі, ніж в Україні. Додам, що філе, яке має найбільший попит в ЄС, завжди буде дорожчим. Інші частини, які не користуються таким попитом, завжди продаються за нижчими цінами. Все залежить від купівельної спроможності населення”, — прокоментував директор Асоціації птахівників України Сергій Карпенко.

Також нагадаємо, що саме Україна є одним з головних постачальників курятини в ЄС. Однак не всі українські виробники отримали дозвіл на ввезення туди свою продукцію. “Годувати” країни ЄС м’ясом птиці можуть: “Миронівський хлібопродукт” (Наша Ряба), “УПГ Малинівка”, “УПГ-Інвест”, “Птахофабрика Снятинська Нова”, “Птахокомплекс Губин”, “Комплекс Агромарс”.

Водночас м’ясні вироби ЄС приймає лише від “Миронівського хлібопродукту” (бренд “Легко”) і “Торгового дому Левада”, м’ясні напівфабрикати — виключно від “Миронівського хлібопродукту” (бренд “Легко”).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaka-vartist-kuryatyny-v-ukrayini-ta-polshchi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати