Tempo950x100

Tempo300x100

Які кораблі не зможуть заходити в Азовське море після будівництва Керченського мосту

Які кораблі не зможуть заходити в Азовське море після будівництва Керченського мосту

Крім того, Мінтранс Росії має намір продовжити обмеження на судноплавство в Керченській протоці до 5 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє delo.ua. з посиланням на проект відповідного наказу, опублікованого на Федеральному порталі для розміщення нормативно-правових актів.

Раніше очікувалося, що будівельні роботи закінчаться у вересні поточного року. Однак продовження термінів пов’язане з тривалим періодом несприятливих погодних умов в Керченській протоці в серпні. При цьому в рамках зазначеного періоду обмеження судноплавства не перевищуватиме 72 години.

“Точні дати проведення операцій буде визначено за дві доби до їх початку (в залежності від погодних умов в зоні проведення операцій)”, – уточнюється в документі.

Судноплавство, включаючи транзит по Керч-Єнікальському каналі, буде регулюватися в рамках компетенції капітана морського порту Керч і заборонятися лише безпосередньо під час проведення операцій.

У той же час в Міністерстві України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб нагадали, що Російська Федерація встановлює обмеження для проходження суден через Керченську протоку всупереч Конвенції ООН з морського права.

Згідно з даними Міністерства висота арки буде мати обмеження в 33 метри над рівнем моря. “Крім того, якщо раніше прохід Керченської протоки був дозволений суднам довжиною до 200 метрів, то тепер Російська Федерація заявляє про обмеження дозволеної довжини в 160 метрів”, – підкреслюють в прес-службі відомства.

За їхніми даними таким вимогам не відповідають як мінімум 144 судна, які заходили в Маріупольський морський торговельний порт протягом минулого року, що становить 23% від загальної кількості. На ці суда припадає 43% вантажоперевалки порту.

Встановлені обмеження призведуть до того, що в Маріупольський МТП зможуть заходити тільки суда з порівняно меншою повною вантажопідйомністю (10 тис.тонн). Це буде впливати на його конкурентоспроможність. Адже такими судами можна перевозити вантажі в межах Чорного і Середземного морів. На інші континенти – в Азію, Африку і в американські країни перевезення здійснюється судами океанських класів. Більше за розміром судно дозволяє зменшити вартість морського перевезення в розрахунку на одну тонну вантажу.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-korabli-ne-zmozhut-zahodyty-v-azovske-more-pislya-budivnyctva-kerchenskoho-mostu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати