Які кораблі не зможуть заходити в Азовське море після будівництва Керченського мосту

Які кораблі не зможуть заходити в Азовське море після будівництва Керченського мосту

Крім того, Мінтранс Росії має намір продовжити обмеження на судноплавство в Керченській протоці до 5 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє delo.ua. з посиланням на проект відповідного наказу, опублікованого на Федеральному порталі для розміщення нормативно-правових актів.

Раніше очікувалося, що будівельні роботи закінчаться у вересні поточного року. Однак продовження термінів пов’язане з тривалим періодом несприятливих погодних умов в Керченській протоці в серпні. При цьому в рамках зазначеного періоду обмеження судноплавства не перевищуватиме 72 години.

“Точні дати проведення операцій буде визначено за дві доби до їх початку (в залежності від погодних умов в зоні проведення операцій)”, – уточнюється в документі.

Судноплавство, включаючи транзит по Керч-Єнікальському каналі, буде регулюватися в рамках компетенції капітана морського порту Керч і заборонятися лише безпосередньо під час проведення операцій.

У той же час в Міністерстві України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб нагадали, що Російська Федерація встановлює обмеження для проходження суден через Керченську протоку всупереч Конвенції ООН з морського права.

Згідно з даними Міністерства висота арки буде мати обмеження в 33 метри над рівнем моря. “Крім того, якщо раніше прохід Керченської протоки був дозволений суднам довжиною до 200 метрів, то тепер Російська Федерація заявляє про обмеження дозволеної довжини в 160 метрів”, – підкреслюють в прес-службі відомства.

За їхніми даними таким вимогам не відповідають як мінімум 144 судна, які заходили в Маріупольський морський торговельний порт протягом минулого року, що становить 23% від загальної кількості. На ці суда припадає 43% вантажоперевалки порту.

Встановлені обмеження призведуть до того, що в Маріупольський МТП зможуть заходити тільки суда з порівняно меншою повною вантажопідйомністю (10 тис.тонн). Це буде впливати на його конкурентоспроможність. Адже такими судами можна перевозити вантажі в межах Чорного і Середземного морів. На інші континенти – в Азію, Африку і в американські країни перевезення здійснюється судами океанських класів. Більше за розміром судно дозволяє зменшити вартість морського перевезення в розрахунку на одну тонну вантажу.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-korabli-ne-zmozhut-zahodyty-v-azovske-more-pislya-budivnyctva-kerchenskoho-mostu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    БІЛЬШЕ НОВИН