Tempo950x100

Tempo300x100

Які країни купують українські яйця

Які країни купують українські яйця

Даний показник перевищує минулорічний в 1,85 рази. У січні-квітні нашу продукцію активно купували Катар, Ірак і Об’єднані Арабські Емірати, пише zerno-ua.

У структурі експорту яєць з України Катар зайняв третє місце ($2,94 млн), Ірак – друге ($5,79 млн), лідером закупівель стали ОАЕ, де придбали нашої продукції навіть більше, ніж Катар та Ірак разом узяті на $ 9,79 млн.   Європа також спробувала нашу продукцію: з початку поточного року Україна опинилася в числі найбільших експортерів яєць до  країн Європейського Союзу (тільки в січні було закуплено 874 тонни яєць і яєчних продуктів). Наша частка яєчної продукції склала 38%, і навіть перевищила показник США.  

Слід зазначити, що в лютому поточного року на внутрішньому ринку яйця подорожчали на 50,9%. У звіті Антимонопольного комітету України (АМКУ) за минулий рік йдеться про те, що незважаючи на конкуренцію, структура ринку курячих яєць багато в чому близька до олігополії. Основні виробники яєць в Україні: корпорація «Інтер-АГРОСИСТЕМА», а також агрохолдинги «Овостар Юніон» і «Авангард».    

 
 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-krayiny-kupuyut-ukrayinski-yajcya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати