Tempo950x100

Tempo300x100

Які мікродобрива представлені на вітчизняному ринку

Які мікродобрива представлені на вітчизняному ринку

Наше сільське господарство все більше інтегрується в європейський і світовий ринки і, відповідно до цього, виходить на новий якісний рівень виробництва. Він має на увазі використання високопродуктивних сортів рослин для отримання конкурентного співвідношення ціни і якості продукції. Крім того, за допомогою добрив необхідно компенсувати деградацію ґрунтів, викликану інтенсивним використанням, а також глобальним погіршенням кліматичних умов.

Сьогодні на внутрішньому ринку представлені мікродобрива як українського виробництва, так і зарубіжного.

Основними вітчизняними виробниками є «Укравіт», НПК «Квадрат», «Фрея-Агро». Імпортні поставки здійснюються переважно з Польщі, Німеччини та Великобританії і складають продукцію таких компаній, як Yara, Doctor Tarsa Tarim, Roiser, Valagro та інших.

За змістом мікроелементів у нас переважають полікомпонентні мікродобрива. Це пояснюється тим, що більшості українських фермерів поки недоступно визначення конкретного відсутнього в грунті мікроелемента, і вони використовують багатокомпонентні склади в якості профілактики їх дефіциту.

З підвищенням технічної та наукової оснащеності українського сільського господарства, поширенням методів точного землеробства, все більше господарств будуть використовувати мікродобрива. Обсяг їх ринку в найближчі кілька років продовжить збільшуватися поки не досягне стану насичення. У середньостроковій перспективі слід очікувати появи в Україні нових виробників мікродобрив, а також збільшення поставок даної продукції з-за кордону. Завдяки цьому, аграрний сектор нашої країни стане більш рентабельним і конкурентоспроможним.

Джерело: pro-consulting.ua

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-mikrodobryva-predstavleni-na-vitchyznyanomu-rynku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати