Tempo950x100

Tempo300x100

Які модні тренди в овочевому сегменті

Які модні тренди в овочевому сегменті

Про це пише propozitsiya.com.

Причому ці тренди у сегментах свіжих і заморожених овочів не однакові. Наприклад, якщо продукти заморожуються, то важливий не їх товарний вигляд під час приймання, а вигляд у замороженому стані. Наприклад, крива морква або цибуля-порей чи довгі морквини з зеленими «плечиками» – не проблема, якщо їх збираються продавати в замороженому вигляді, адже перед цим їх обов’язково дрібно нарізають.

Та є сегменти ринку, де принцип «Найкраще – на свіжий ринок, гірше – на заморожування» відійшов у минуле. Наприклад, щодо бобових вимоги до якості заморожувальних підприємств мало відрізняються від вимог до товару на свіжому ринку. Є культури, яких більше заморожується, ніж іде на свіжий ринок: наприклад, боби, шпінат, горох.

Сегмент заморожених овочів також відчуває на собі модні тренди, що проявляються на свіжому ринку. І з вигодою для себе використовує. Наприклад, тенденція до вегетаріанства дає змогу не просто продавати більше овочів, а успішно впроваджувати продукти з вищою доданою вартістю – наприклад, готові вегетаріанські бургери замість окремо нарізаних моркви чи бобів, що входять до їх складу. Радує виробників заморожених овочів і те, що до складу вегетаріанських бургерів може входити широкий набір овочів: сочевиця, цвітна капуста, гарбузи, тощо.

Користуються виробники заморожених овочів і трендом до додавання в смузі овочів і пряних трав. Зростає популярність і чисто овочевих смузі, наприклад, капустяного, для яких теж овочі часто закуповують не в свіжому, а в замороженому вигляді.

Не обходить боком заморожені овочі і органічний тренд, особливо сильний у країнах Скандинавії, Німеччині та Бельгії. Також зростає популярність овочів на грилі і навіть смажених овочів. Наприклад, смажений батат все частіше виступає замінником традиційної картоплі. Все популярнішим стає заморожений пастернак, а серед традиційних овочевих культур споживачі все частіше спеціально вибирають місцеву продукцію.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-modni-trendy-v-ovochevomu-sehmenti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати