Tempo950x100

Tempo300x100

Які найперспективніші зернові культури для України

Які найперспективніші зернові культури для України

Про це в газеті «АгроМаркет» пише аналітик «АПК-Інформ» Андрій Купченко, повідомляє AgroTimes.

За його словами, за експортної орієнтації українського зернового ринку базовим чинником, що має формувати майбутній урожай, є світовий попит на зернові.

Зокрема, відповідно до прогнозів USDA, чи не єдиною зерновою культурою, для якої прогнозується збільшення споживання у 2017/18 МР, є кукурудза. Обсяг світового споживання цієї культури американські експерти оцінюють на рівні 1063 млн тонн +3% до показника попереднього сезону.

Для виробництва цієї культури характерне зниження виробництва поточного сезону – до 1045 млн тонн (-3%), що нижче за обсяги глобального споживання й може бути привабливим сегментом у майбутньому сезоні, зауважив експерт.

Крім цього, він відзначив сегмент ячменю, де спостерігається глобальний тренд зниження виробництва, обсяги якого оцінюють у 142 млн тонн, що на 4% менше за тогорічний показник.

«Водночас попит знизився всього на 2% й становить 147 млн тонн, що також перевищує рівень виробництва. Враховуючи зниження виробництва цієї культури в ключових країнах – Канаді, Австралії та ЄС для України цей сегмент також є цікавим», – підкреслив Андрій Купченко.

 

 

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-najperspektyvnishi-zernovi-kultury-dlya-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати