Tempo950x100

Tempo300x100

Які овочі найбільше подорожчали

Які овочі найбільше подорожчали

 Морква додала 25%, а картопля з цибулею – 14%, повідомляє  gazeta.ua.

“Для порівняння, в січні минулого року картопля подорожчала на 16%, морква – на 9%, капуста та буряк – на 8%, а цибуля – на 4%. Отож, 2018 року ціни на овочевий кошик зросли стрімкіше, ніж минулого”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

На 31 січня 2018 року середня ціна картоплі на Столичному становить 4 грн за кг. Таким чином, за перший місяць нового року цей продукт подорожчав на 50 коп. У Польщі картопля, навпаки, подешевшала на 73 коп. Наприкінці січня коштувала 3 грн за кг.

На київському ринку білокачанна капуста на кінець січня подорожчала на 1 грн. У середньому – 4 грн за кг. Крім того, на 50 коп. подорожчала цибуля. Минулого місяця кілограм цибулі продавали по 4 грн.

“На 31 січня кілограм моркви на київському оптовому ринку можна було придбати за 5 гривень. На варшавському ринку моркву продавали дорожче – по 7 гривень за кілограм. Буряк подорожчав як в Україні, так і в Польщі. Тепер коштує 6 гривень за кілограм в обох столицях”, – каже Дорошенко.

Експерт зауважив, що солодкий перець у Києві коштує 75 грн за кг, у Варшаві – 59 грн. Томати в Україні продають по 20 грн за кг. Це на 33% менше, ніж було раніше.

“Лише ціна на печериці в Україні не змінилася і становить 35 гривень за кілограм. У Польщі вони додали в ціні майже 13 гривень. Тепер коштують 54 гривні за кілограм”, – резюмував Олексій Дорошенко.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-ovochi-najbilshe-podorozhchaly
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати