Tempo950x100

Tempo300x100

Які переваги вирощування розсади на гідропоніці

Які переваги вирощування розсади на гідропоніці

Гідропонні рухомі стелажі – це водонепроникні піддони з пластику, в яких зрошують рослини в касетах методом припливно-зливного подавання води або поживного розчину. З нижнього боку касет є отвори, через які розчин зволожує коріння під час підтоплення, пише AgroTimes.

Однією з переваг такої технології є те, що на відміну від поливу, під час вирощуванні на гідропоніці краплі води не потрапляють на листки, а вологість повітря від цього не зростає.

Також за такої технології вирощування виникає менше грибних хвороб. Крім цього, рослини простіше поливати, коли листки стають великими і закривають зверху касету.

Зручним є і те,  що стелажі можуть пересуватися: для цього знизу їх обладнують пазами з колесами на підшипниках, тож задля економії площі можна ставити їх впритул один до одного.

Оскільки стелажі підняті над рівнем підлоги, відпадає проблема боротьби з ґрунтовими шкідниками.

Зазвичай середня ширина стелажа становить 1,825 м, а його довжина може бути довільною. Головна умова для обладнання теплиці такими стелажами – ідеально рівна поверхня підлоги, інакше вода буде збиратися в місці з найменшим нахилом.

Щоб забезпечити рівень, доводиться бетонувати або асфальтувати підлогу. Як альтернатива, можливий варіант закопування залізобетонних стовпчиків під опори стелажів.

 

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-perevahy-vyroshchuvannya-rozsady-na-hidroponici
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати