Tempo950x100

Tempo300x100

Які продукти подорожчають перед Новим роком

Які продукти подорожчають перед Новим роком

Ціна на курятину залишиться стабільною. Крім того, в Україні вона і так дорожча, ніж в Литві чи Польщі. Перед святами трохи подорожчає свинина, пише gazeta.ua.

“Очікується, що свинина на традиційних сільськогосподарських ринках подорожчає на 3-4%. Ціна на яловичину за останній місяць практично стабілізувалася, хоча весь рік вона зростала. Безпосередньо в передноворічні дні не варто боятися якогось серйозного зростання цін”, – прогнозує економіст Олег Пендзин.

Щоправда, очікується здорожчання на 5 % червоної ікри та шпротів. Вартість цитрусових повинна утриматися у нинішніх цінових рамках.

“Закупівельна ціна цього року на 30% менша, ніж торік. Тому, за великим рахунком, ціни на цитрусові будуть стабільними. У великих супермаркетах цитрусові коштуватимуть дешевше, ніж минулого року”, – додає Пендзин.

Традиційно передноворічні пікові закупки розпочинаються за день-два до свята. Однак експерт радить вже зараз моніторити передноворічні знижки, які регулярно влаштовують великі супермаркети.

У листопаді спостерігалося зростання цін на 17 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу. Так, усупереч світовим тенденціям на 1,5 грн зросла ціна на вершкове масло. Додали у ціні від 20 до 30 коп. за 1 кг чи л. молочні вироби, м’ясо та соняшникова олія.

До топ-3 найбільших подорожчань у регіонах відносять свинину на Чернігівщині – 6,5 грн на 1 кг. 2-гу позицію займає вершкове масло у Київській області – майже 6 грн, 3-тю – куряча тушка на Житомирщині – 3,1 грн.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-produkty-podorozhchayut-pered-novym-rokom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати