Які продукти подорожчають перед Новим роком

Які продукти подорожчають перед Новим роком

Ціна на курятину залишиться стабільною. Крім того, в Україні вона і так дорожча, ніж в Литві чи Польщі. Перед святами трохи подорожчає свинина, пише gazeta.ua.

“Очікується, що свинина на традиційних сільськогосподарських ринках подорожчає на 3-4%. Ціна на яловичину за останній місяць практично стабілізувалася, хоча весь рік вона зростала. Безпосередньо в передноворічні дні не варто боятися якогось серйозного зростання цін”, – прогнозує економіст Олег Пендзин.

Щоправда, очікується здорожчання на 5 % червоної ікри та шпротів. Вартість цитрусових повинна утриматися у нинішніх цінових рамках.

“Закупівельна ціна цього року на 30% менша, ніж торік. Тому, за великим рахунком, ціни на цитрусові будуть стабільними. У великих супермаркетах цитрусові коштуватимуть дешевше, ніж минулого року”, – додає Пендзин.

Традиційно передноворічні пікові закупки розпочинаються за день-два до свята. Однак експерт радить вже зараз моніторити передноворічні знижки, які регулярно влаштовують великі супермаркети.

У листопаді спостерігалося зростання цін на 17 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу. Так, усупереч світовим тенденціям на 1,5 грн зросла ціна на вершкове масло. Додали у ціні від 20 до 30 коп. за 1 кг чи л. молочні вироби, м’ясо та соняшникова олія.

До топ-3 найбільших подорожчань у регіонах відносять свинину на Чернігівщині – 6,5 грн на 1 кг. 2-гу позицію займає вершкове масло у Київській області – майже 6 грн, 3-тю – куряча тушка на Житомирщині – 3,1 грн.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-produkty-podorozhchayut-pered-novym-rokom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    БІЛЬШЕ НОВИН