Tempo950x100

Tempo300x100

Які щорічні збитки України від недостатнього зрошення землі

Які щорічні збитки України від недостатнього зрошення землі

Такі дані повідомив аналітик з питань аграрного бізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Василь Говгера, передає УНІАН.

За його словами, в Україні зрошуються менше 1% орних земель, тоді як, наприклад, в США – 5,5%, у Франції – близько 5% орних земель.

“Що означає відсутність зрошення для України? Є простий економічний показник – скільки валової продукції ми не виробляємо через відсутність зрошення в нашій країні. Сьогодні це можна приблизно оцінити в 10 мільйонів тонн зернових культур, що означає близько $1,5 млрд виручки, які ми втрачаємо щорічно. Це $1,5 млрд щорічних валютних доходів в економіку нашої країни “, – сказав Говгера.

Аналітик ЄБРР зазначив, що для реалізації повного потенціалу зрошення в Україні (розширення зрошення на 1,5-2 млн га земель) необхідно $2-4 млрд інвестицій.

Говгера також підкреслив, що сьогодні існують три основні чинники, які стримують інвестиції бізнесу в зрошення: доступність до ефективного фінансування, невизначеність із земельним питанням, труднощі з фізичним доступом до води.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-shchorichni-zbytky-ukrayiny-vid-nedostatnoho-zroshennya-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати