Tempo950x100

Tempo300x100

Які сорти яблук будуть популярними найближчим часом

Які сорти яблук будуть популярними найближчим часом

Про це розповів Уолтер Гуерра, представник LVF Laimburg, повідомляє Kurkul.com.

Протягом багатьох років в різних наукових центрах проводилося розведення імуностійких сортів. Однак площа посадки цих сортів у Європі, як і раніше невелика (близько 5 тис. га). Щоб відповідати нинішнім тенденціям, виробники працюють над створенням сортів із червоною м’якоттю — Redlove, Red Moon і Kissabel які відрізняються своєю стійкістю до парші.

Протягом багатьох років Gala зберігає популярність у садівників. Та на ринку з’являються все більш багатообіцяючі гібриди. В Італії, крім стандартних сортів яблук, впроваджується все більше й більше клубних сортів — у даний час вони займають 10% садів. Уолтер Гуерра зазначив, що в новій програмі посадки на 2017–2021 рр. понад 750 га планувалося відвести під клубні сорти. У Франції площі під яблуками скоротилися із 60 тис. га до 37 тис. га.

Група Jonagolda займає високе положення на німецькому ринку. В останні роки площі насаджень із сортами Jonagold Decosta і Jonagored зменшилися, їх замінює Red Jonaprince. У даний час не багато — понад 6% — займають клубні сорти, в основному Kanzi, Kiku і Wellant. В Іспанії популярні Golden Delicious і смугасті Gala-мутації.

У бельгійських виробників група Jonagolda (60 %) залишається популярною. Клубні сорти місцевого виробництва також стають усе більш популярними — 8 %.

В Австрії, до 2016 року, Golden Delicious домінував у садах. У даний час є нові насадження Gala-мутацій. Австрійські виробники яблук також висаджують клубні сорти, у тому числі Isaaq, SweeTango, Bonita.

У Литві сорти Auksis, Ligol, Delikates, Champion, Alwa, Lobo і Lodel, як і раніше користуються популярністю.

У Швейцарії лінійка Golden Delicious втрачає популярність, а інтерес до Gala-мутацій і нових клубних сортів зростає.

У Росії користуються попитом Idared, Ренет Симиренко, Jonagold, Granny Smith, Gala, Golden, Pinova і Ligol.

Експерт зазначив, що інтерес до вирощування яблук знижується, зокрема в Нідерландах, а попит на грушеві дерева, зокрема на варіації Конференції, зростає. За статистикою, 20 % голландських садів закладені клубними сортами. Найбільш популярні сорти — Kanzi, Junami, Maribelle (торгова назва Lola) і Wellant.

У країнах південної півкулі розширюються площі під Galа, Red Delicious і Fuji (майже 60%).

На ринку США споживання сортів Golden Delicious і Red Delicious зменшується. Gala, Fuji, Cripps Pink і Honeycrisp користуються попитом у споживачів. Очікується, що через два роки 75% нових насаджень в США будуть клубними сортами.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-sorty-yabluk-budut-populyarnymy-najblyzhchym-chasom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати