Tempo950x100

Tempo300x100

Які українські продукти користуються найбільшим попитом за кордоном

Які українські продукти користуються найбільшим попитом за кордоном

Економіст інвестиційного департаменту продовольчої і аграрної організації ООН Андрій Ярмак в ефірі «Радіо НВ» розповів про топові продукти для українських експортерів.

Так, за обсягами виручки найбільше Україна продає зернових, соняшникової олії та кукурудзи. Однак у FAO радять аграріям переорієнтовуватися на продукцію з доданою вартістю. Наприклад, ягоди та мед.

«З точки зору цінності, вартості ми робимо акцент якраз на цих продуктах із високою доданою вартістю. По тій самій малині, наприклад, минулого року Україна вийшла на четверте місце у світі за обсягами чистого експорту, це надзвичайна подія. Або якщо взяти мед, 10 років тому про нас взагалі ніхто не чув. Цього року ми можемо потіснити Аргентину з другого місця у світі, по переду нас за обсягами експорту залишиться лише Китай», – розповів Андрій Ярмак.

Зокрема, економіст заявив, що завдяки низькій вартості українського меду за кордоном, можна заробити втричі більше на великих поставках цього продукту.

За його словами, найбільшими споживачами українського меду є Сполучені Штати Америки, на другому місці  – низка країн Євросоюзу.

«Практично Євросоюз і США викупають майже весь мед, який експортується з України. Також є Канада, інші країни світу».

Експерт спростував міф про наявність антибіотиків у вітчизняному меді.

«Там дуже високий рівень контролю на антибіотики. Жоден кілограм меду з антибіотиками не потрапить на ці ринки збуту. Ми експортували, здається, понад 70 тисяч тонн меду, тобто це абсолютно не відповідає дійсності»,- запевнив Ярмак.

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 15
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yaki-ukrayinski-produkty-korystuyutsya-najbilshym-popytom-za-kordonom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати