Tempo950x100

Tempo300x100

Якість українського кефіру поставили під сумнів

Якість українського кефіру поставили під сумнів

Про це ГолосUA повідомила керівник відділу тестування пестицидів НДЦ НСЕ «ТЕСТ» Ніна Кільдій.

За її словами, в йогуртах йдуть тільки молочнокислі бактерії, а кефір сам по собі трохи кисліший і різкіший, ніж йогурт, за рахунок того, що в його складі присутні дріжджі.

«У нас при тестуванні було кілька кефірів, в складі яких якраз не було цих самих дріжджів. Молочнокислі бактерії були там в достатній кількості, а дріжджів не було взагалі. Продукт виходив як йогурт», – пояснила Н. Кільдій.

Вона зазначила, що проблеми з закваскою в кефірі вони періодично фіксують.

«Мабуть, виробники намагаються зекономити на заквасці для кефіру. В результаті виходить вже не кефір, а звичайний йогурт. Він безпечний, він і молочний (по жирах проблем не було), тим не менш, це не кефір, а більше йогурт. За стандартом дріжджі в складі кефіру прописані, і їх повинно бути чітка кількість», – акцентувала експерт.

«На жаль, пересічному покупцеві неможливо визначити, чи є в складі кефіру дріжджі. У всіх кефірів в складі написана закваска. Єдине, якщо на смак кефір може здатися «ніяким», не різким, надто м’яким, тоді можна підозрювати, що кефір зроблений не за стандартами», – резюмувала Н. Кільдій.
 

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakist-ukrayinskoho-kefiru-postavyly-pid-sumniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати