Якому коньяку надають перевагу українці

Якому коньяку надають перевагу українці

Якщо п’ять років тому частка імпортної продукції становила більшу половину ринку, то в минулому році покупці віддавали перевагу вітчизняним коньяку і бренді, що відносяться до середньої і дешевої цінових категорій, пише Pro-Consulting.

Серед українських коньячних торгових марок найбільш популярним з великим відривом є «Закарпатський». Крім нього, в трійку лідерів входять «Bolgrad» і «Шустов».

В імпортному сегменті коньяків лідирує ТМ «Hennesy». Інші, менш розкручені, французькі торгові марки поступово здають позиції грузинським і вірменським. Так, «Старий Кахеті» і «Eristavi» вже вийшли на друге і третє місця по перевагах споживачів, обігнавши «Remy Martin» і «Martel», а в спину їм вже дихає ТМ «Арарат».

З великими проблемами зіткнулися українські виробники коньяку в зв’язку з закриттям можливості експорту їх продукції в Росію. У 2013 році до східного сусіда йшло 83,3% від усього обсягу закордонних поставок. Знайти повноцінну заміну такому величезному ринку збуту поки не вдалося. Сьогодні експортний потік набагато поступається в розмірах і більш сегментований за різними напрямками.

Перспективи подальшого розвитку ринку коньяку в Україні залишаються досить туманними. З одного боку, зростання  доходів населення повинно привести до пожвавлення попиту, але з іншого, ринок пригнічують мінімальні ціни, що підвищуються і акцизи на алкоголь. Таке державне регулювання призводить до того, що легальні виробники втрачають свої позиції і ринок все більше занурюється в тінь, частка якої сьогодні становить від 50% до 70% загального обсягу. Стан коньячної галузі в середньостроковій перспективі буде залежати від успішності боротьби з нелегальними виробниками і пошуку нових каналів експорту.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakomu-konyaku-nadayut-perevahu-ukrayinci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН