Tempo950x100

Tempo300x100

Якою буде ціна на свинину в цьому році

Якою буде ціна на свинину в цьому році

Про це розповів виданню LandLord економіст Олександр Охріменко.

За його словами, ціни після новорічних свят продовжать зменшуватись й надалі, до осені, але потім виробники свинини почнуть повертати втрачене.

«Продавці м’яса роблять такий трюк — перед святами максимально підвищують ціну, а після свят дійсно знижують. Ніхто не говорить, що ціна буде суттєво знижена, але частково так. Ось влітку ціна впаде ще сильніше, тому що попит влітку на м’ясо знижується, особливо на сало. Тільки перед Великоднем ціна на свинину зросте. А ось восени, ціна підніметься, навіть якщо не зросте вартість кормів. Через те, що восени попит зростає, і продавці намагаються максимально повернути втрачені літом збитки. Базар дуже чіткий індикатор. Перед святами, на базарі, середня ціна починалась від 120 гривень за кілограм. А зараз 100 гривень. Ціна ще впаде десь на 10%», — заявив він.

Зменшення цін на ринку живої свинини фіксують і в Асоціації свинарів України (АСУ). За їх даними, свиногосподарства реалізують живець на 0,5-2 грн за кілограм дешевше.

«Як наслідок, діапазон цін на свинину живою вагою цього тижня понизився до 43-46 грн за кілограм, а середня планова позначка опустилася до 45 грн за один кілограм, втративши 2,7%», — йдеться у повідомленні.

Зменшення вартості живця свинини в асоціації теж пов’язують з сезонними факторами.

«За відгуками м’ясопереробних підприємств реалізація малоактивна, що відповідає традиційному зимовому затишшю на ринку м’яса та м’ясних продуктів. Крім цього, додатковим фактором впливу на зміну закупівельних цін та збут слугували аномальні погодні умови в окремих регіонах країни. Це і дещо обмежило радіус роботи заготівельників, створило додаткові перешкоди для втілення планів з реалізації продукції, а також утримує споживачів вдома», — заявили аналітики асоціації.

Згідно повідомленню, представники м’ясопереробки кажуть, що пропозиція свиней забійних кондицій є достатньою. З огляду на це, оператори налаштовані на стабілізації ціни до завершення зими. Водночас, ранній прихід Великодніх свят слугуватиме чинником, що  обмежуватиме тривалість спадаючої динаміки на ринку живця.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakoyu-bude-cina-na-svynynu-v-comu-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати