Tempo950x100

Tempo300x100

Якою буде вартість горілки в наступному році

Якою буде вартість горілки в наступному році

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

Він зазначив, що в поточному році подорожчання горілки поки не очікується. А от в 2019 році вартість продукту буде залежати від рівня акцизу.

“Ми взяли на себе зобов’язання ще кілька років тому, коли вирішили йти в Європу, підвищення ставок на алкоголь і сигарети до європейських. Це одне з найбільш незручних для нас вимог ЄС. Різниця на ці продукти у нас і там дуже висока. Ми це будемо робити (підвищувати акциз — ред.) стосовно сигарет ще 7 років. Стосовно пива, ми вже прийшли до європейської ставки. Стосовно горілки, то думаю, що у зв’язку з певними „канікулами“ для споживачів у цьому році ми майже не побачимо зростання цін, але якщо акциз буде рости в наступному році, ми побачимо в середньому пляшку горілки за 90 грн. Ось це ось і буде мінімальний роздрібний акциз для Європи”, — сказав він.

Додамо, що вже сьогодні алкоголь для українців менш доступний, ніж для жителів ЄС.

“Якщо порівняти доходи громадян в ЄС і в Україні — то різниця очевидна, і вона не в нашу користь. Але якщо порівняти співвідношення вартості алкоголю в країнах ЄС і доходів, то вийде, що ми живемо „багатше“ за наших західних сусідів. Різниця за зіставленою ціною алкоголю — мінімум в 4 рази. Це означає, що в перерахунку вартості алкоголю до середнього рівня доходу, для українців алкоголь дорожче в рази, порівняно з європейцями. Суть в тому, що рівень податкового навантаження на одну пляшку якісного алкоголю, яка, природно, закладена в ціні, у два з половиною, а то і в три рази вище, ніж може собі дозволити оплатити українець із середньостатистичним доходом.

Це наслідок непродуманої податкової політики, що в подальшому провокує покупця на економію, а значить — на покупку сурогатного алкоголю. Легального виробника податкове навантаження просто знищує. Останні роки легальне виробництво в середньому скорочується на 20% щорічно, усе менше людей можуть дозволити собі купувати легальний алкоголь”, — пояснила генеральний директор компанії Eastern Beverage Trading О.Івушкіна.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yakoyu-bude-vartist-horilky-v-nastupnomu-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати